Gluten Yıkama Cihazı GLW-02

Gluten Yıkama Cihazı
  • Cihazda İki yıkama başlığı bulunmaktadır
  • İki numune aynı anda test edilebilir
  • Yoğurma süresi: 20 sn; Yıkama süresi: 280 sn
  • 5 dakika içinde kesin sonuç verir
  • Test bitiminde uyarı sinyali verir
  • Çalışma voltajı 220V, frekansı ise 50Hz

Yaş gluten, buğday bileşiminde bulunan gliadin ve glutenin proteinlerinin su alarak şişmesiyle oluşan elastiki üründür.  Unun ekmeklik kalitesini belirleyen en önemli kriterlerinden biri gluten içeriğidir. Ekmeklik unlardaki yaş gluten miktarı ortalama 26-32 civarında olmalıdır.

Gluten yıkama cihazının prensibi belli kıvamdaki hamur haline getirilen buğday kırması veya unun seyreltik tuz çözeltisi ile yıkanarak nişasta, suda çözünen albumin ve seyreltik tuz çözeltisinde çözünen globulin `in proteinlerinin uzaklaştırılması sonucu geriye kalan gluten`in tespitidir.

Gluten Yıkama Cihazı Teknik Özellikleri

Özellik Değerler
İnce Tane Elek Düzeneği 200 mesh/inch
İri Tane Elek Düzeneği 26 mesh/inch
Kutu İç Çapı 54 mm
Numune Ağırlığı 10gr/Kutu
Sıvı Akışı 50~56ml
Karıştırma Süresi 5~75 saniye (Görsel ve ayarlanabilir)
Yıkama Süresi 1~15 dakika (Görsel ve ayarlanabilir)
Voltaj AC220V 50Hz
Ağırlık 22 Kg
Ebatları 335mmX330mmX325mm

 

Neden Gluten Yıkama Cihazı

Son ürünün kalitesini belirlemek ve geliştirmek için gluten miktarı ve kalitesinin tespit edilmesi önem arzeder.

Yaş gluten miktarının tespiti ürünün kalite göstergesi açısından önemlidir, bu verilerin doğru şekilde tespit edilmesi dünya standartları çerçevesinde ürün üretimini sağlar. Gluten yıkama cihazı ile bu veriler en doğru şekilde tespit edilebilir.

Buğday ve unun gluten karakteristiğinin tespit edilmesini sağlar.

Ürün içerisinde bulunan diğer protein içerikleri, gerçek gluten karakteristiğinin göstergesi olmayabilir, bu sebepten gluten miktarının doğru tespit edilmesi önemlidir.

Gluten Nedir?

Gluten Free

Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf gibi tahıl grubunun içerdiği bir protein grubudur, Prolaminler ve Glutelinler olmak üzere iki grupta gösterilebilir. Ekmek yapımında oluşan ağsı yapıdan gluten proteinleri sorumludur.  Yaş glutenin ideal değeri 28-32 arasıdır. Eksik olması halinde kuru gluten ilavesi veya iyi buğday ile karıştırılarak istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, un sanayi, dayanıklı unlu mamuller ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan önemli bir sanayi hammaddesi olarak kabul edilir. Kuru gluten, yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden ötürü elde edilmesi zor olan bir üründü. Gluten yıkama cihazı buğday ya da diğer tohumların unları nişastayı ayırmak için yıkandığı zaman geride kalan glutenin tespit edilip, elde edilmesi için kullanılan bir cihazdır.

Jelatin Alternatifi Olarak Gluten

Gluten, bitki kaynaklı olduğu için insan sağlığı açısından jelatin'in en önemli alternatifidir. Jelatin'e göre lezzet, tat ve koku açısından gluten çok daha iyi ve ekonomiktir. Bu tür bitki proteinlerinin vücut tarafından sindirilmesi çok daha kolaydır. Sağlık açısından, hayvan kaynaklı jelatin yerine bitki kaynaklı gluten kullanımı tercih edilebilir.