Azot Protein Tayin Cihazı DST-08

Azot Protein Tayin Cihazı, destilasyon ünitesi

Azot Protein Tayin Cihazı Destilasyon Ünitesi

  • Cihazın gövdesi tamamen paslanmaz çeliktir. Her türlü ajana karşı korumalıdır, asit ve alkali koruması mevcuttur.
  • Programlanabilir mikrobilgisayar kontrolü adapte edilmiştir. Azot Protein Tayin Cihazı kullanıcının ihtiyaçlarına göre manual veya atomatik modda çalıştırılabilir.
  • Geniş LCD ekran mevcuttur, alfanumeriktir, tuşları dokunmatik olup kolayca kontrol edilebilir.
  • Destilasyon ve su ekleme otomatik olarak kontrol edilir, su seviyesi kontrolü mevcuttur.
  • Destilasyon süresi 0-49 dakika arasında ayarlanabilir
  • Distilat sonunda atık boşaltma işlemi otomatik olarak devreye girer.
  • Çeşitli güvenlik ve uyarı sistemi mevcuttur, Azot Protein Tayin Cihazı kullanıcıya çeşitli hata uyarılarını iletir: Buhar jeneratörü su sıkıntısı alarmı, özümseme-parçalanma sistem güvenlik cihazı, su seviyesi algılama hatası alarmı vb.
  • Cihaz, buhar jeneratöründe su olup olmadığını kullanıcıya bildirir.
  • Buhar jeneratörü 1700 Watt gücündedir
  • Herhangi bir hata durumunda sistem otomatik olarak kapanır.
  • Eklenecek alkali miktarı isteğe göre ayarlanabilir
  • Cihaz, aksesuarları ile birlikte verilir.
  • 220 V 50 Hz ile çalışır
Azot Protein Tayin Cihazı, yakma ünitesi

 

MF-8 Yakma Ünitesi

  • Azot Protein Tayin Cihazının yakma ünitesi tamamen paslanmaz çelikten imal edilmiştir, her türlü ajan ve asit-alkali koruması mevcuttur.
  • Yakma ünitesinde 8 farklı numuneyi aynı anda çalıştırabilirsiniz.
  • Cihaz 220 V 50 Hz ile çalışır
  • Cihazın sıcaklığı 450ºC‘ye kadar ayarlanabilir, elektronik termostatlıdır.
  • Yakma tüplerinde, tek parça gaz tahliye sistemi bulunmaktadır.
  • Çalışma anındaki sıcaklık, Dijital gösterge ile kolayca takip edilebilir ve gözlenebilir
  • Cihaz,  yakma tüpleri ile birlikte kullanılmaktadır (300 ml’lik 50 mm çapında)

 

Kjeldahl Metodu ile Azot Protein Tayini

Azot Protein Tayin Cihazı, çalışma prensibi olarak Kjeldahl metodunu kullanır. Kjeldahl metodu geliştirildiği 1800 yıllarından itibaren Azot tespiti için kullanılan standart bir metodtur. Yöntem 3 ana adımdan oluşur: 1) Numunenin katalizör yardımıyla sülfürik asit içinde özümsenmesiyle Azotun Amonyaka dönüştürülmesi; 2) Elde edilen amonyakın yakalama solüsyonu içine damıtılması, ve 3) Standart bir çözelti titrasyonu ile amonyak miktarının tespit edilmesi.

 

Azot Protein Tayin Cihazı Teknik Parametreleri:

  • Ölçüm Çeşitleri: Tahıl, yem, süt ürünleri, içecek, toprak, ilaç, çökelti, kimyasallar vb.
  • Çalışma Modu: Otomatik ve Manual
  • Su Kaynağı: Musluk suyu veya damıtılmış su
  • Örnekleme:
    Katı: 0.20g-2.00g
    Yarı Katı: 2.00g-5.00g
    Sıvı:10.00ml-25.00ml
  • Ölçüm Derecesi: 0.1mgN-200mgN (mg Nitrogen)
  • Kurtarma (Recovery) Başarı Oranı: >=99%
  • Destilasyon hızı: 5-15min/numune (Numune miktarına bağlı)
  • Soğutma için Su Tüketimi: 3L/dk.
  • Tekrarlama oranı: Göreceli standart sapma <+-1%
  • Güç: AV 220V/50Hz, 1000W
  • Su Kaynağı:
    Su basıncı >1.5Mpa;
    Su Sıcaklığı < ºC
  • Ebatları: 43X52X79cm
  • Ağırlığı: 32kg